Lungulețu 🌿Oreasca 🌿 Serdanu

siturile mapamond🌐media : 🍎 Dâmbovițeanul 🍎 Bărbulețu 🍎 Bilciurești 🍎 Conțești 🍎 Crângurile 🍎 Crevedia 🍎 Doicești  🍎 Gura Ocniței 🍎 Gura Șuții  🍎 Hulubești  🍎 Ion Luca Caragiale 🍎 Lungulețu 🍎 Mănești 🍎 Mătăsaru 🍎 Moțăieni 🍎 Perșinari  🍎 Pietrari 🍎 Pietroșița 🍎 Potlogi 🍎 Pucheni  🍎 Răscăeți 🍎 Râu Alb  🍎 Răzvad  🍎 Slobozia Moară 🍎 Tătărani 🍎 Uliești 🍎 Văleni 🍎 Vișina 🍎 Vișinești 🍎 Voinești  🍎 Vulcana-Băi  🍎 Vulcana-Pandele

Populație : 5586

marți, 28 mai 2024
16 C
Lungulețu

Lungulețu 🌿Oreasca 🌿 Serdanu

Străinii fac coadă la cartofii de Lungulețu ca să-și încarce camioanele. „Să tot faci agricultură“

Date:A fost o vară productivă pentru culturile din câmp deschis. A plouat la timp, iar soarele și-a făcut treaba mai departe, astfel încât agricultorii își freacă mâinile de bucurie.

În Lungulețu (Dâmbovița), comună renumită pentru producția de varză și cartofi, străinii au venit, din nou, să încarce TIR-urile. Polonezii, ungurii și austriecii cumpără cu tonele cartoful românesc, apreciat peste hotare.

De luni bune, clienții străini au campat în Piața de Gros din Lungulețu și cum încărcau tirurile plecau. Din punctul de vedere al producției, agricultorii români sunt mulțumiți pentru că „scapă” de toată marfa de pe câmpuri.

Prețul cartofilor pleacă, de la producătorii din Lungulețu, de la 1,5-2 lei/kilogram, iar la tarabele din piețe sau supermarketuri ajunge chiar să se tripleze. Pentru că străinii cumpără cantități mari, prețul mai poate scădea ușor.

A fost un foarte bun, în sensul că a mers foarte bine prețul și am vândut toată marfa. Eu nu am dat la străini, am terminat marfa cam acum două săpătmâni și am fost în vacanță. Abia ne-am întors din vacanță. Eu am avut clienți la Baia Mare și Maramureș și am încărcat numai la comandă. Anul acesta a fost foarte bun, a fost prețul bun, s-a meritat să faci agricultură și să stai în soare. Cel mai jos am dat cu 1,5 lei, dar și cu 2 lei”, ne-a spus Ștefania Rădoi, agricultoare din Lungulețu.

https://adevarul.ro/stiri-locale/targoviste/strainii-fac-coada-la-cartofii-de-lunguletu-sa-si-2293513.html

 

Lasă un răspuns

Distribuie:

Aboneaza-tePopular

mai mult
Related

NUCET ÎN SĂRBĂTOARE!

Dublă sărbătoare la Nucet. De Izvorul Tămăduirii nucetenii sărbătoresc...